Volkswagen потрібні гроші, які компанія планує отримати не лише за рахунок скорочення видатків, а й за рахунок підвищення цін. Автовиробник збільшує вартість своїх бензинових та дизельних моделей у Німеччині на 2,1–4,2%, повідомляє AmperCar.

Підвищення цін торкнеться всієї лінійки автомобілів з ДВЗ для модельного ряду 2025 року, за винятком невеликого хетчбека Polo. Рекомендовані роздрібні ціни зростають із €490 ($541) для кросовера Taigo до €2490 ($2790) для флагманського позашляховика Touareg.

Компактний хетчбек VW Golf додав максимальних 4,2% або €1150 ($1270). Останній день, коли клієнти можуть розміщувати замовлення за поточними цінами — 11 вересня, оскільки новий прайс набуде чинності 12 вересня.

Крім підвищення цін на моделі з ДВЗ, VW, як повідомляється, збільшив рекомендовані роздрібні ціни на додаткове обладнання, включаючи люки, запасні колеса, модернізовані інформаційно-розважальні системи, проєкційні дисплеї та інші додаткові пакети та послуги.

Лише кілька місяців тому в інтерв’ю німецькому журналу Ахім Шайбле, голова та прес-секретар ради директорів Volkswagen Germany, сказав, що підвищення цін не було необхідним. Проте, схоже, з того часу ситуація змінилася на гірше.

Цього тижня голова німецького концерну Volkswagen Олівер Блуме заявив, що вся європейська автомобільна промисловість перебуває у вкрай складній ситуації.