На номерних знаках деяких машин в Україні громадяни можуть побачити несподіваний, на перший погляд, графічний елемент — долоню.

Про це повідомляє «РБК-Україна» із посиланням на прес-службу Головного сервісного центру МВС.

Що означає долоня на номерному знаку

Нещодавно до одного зі столичних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ завітали представники громадської організації «My safety friends» та учасниці музичного гурту «SESTRA».

Метою їхнього візиту стало замовлення індивідуальних номерних знаків для автомобілів — із додаванням графічного елементу.

Ним став логотип організації — зображення дитячої долоньки в руках дорослих на фоні щита, що символізує захист дітей дорослими та гарантування такого захисту з боку держави.

Варто зазначити, що «My safety friends» є всеукраїнською програмною платформою для побудови додаткового сучасного засобу комунікації між поліцією, закладами освіти, громадою, державними та недержавними організаціями, а також дитиною та її батьками (опікунами) — для обміну необхідною інформацією та наданням допомоги. Проект активно займається питаннями захисту прав людини, запобіганням булінгу та домашньому насильству.

«Протидіяти булінгу повинен кожен. Необхідно бути небайдужим і не проходити повз, якщо стали свідком певних ситуацій. Впевнений, що кожен зі співробітників сервісних центрів МВС саме так і вчиняє. Кожен з нас може зробити свій внесок у побудову безпечного та справедливого середовища для наших дітей», — наголосив очільник організації Ігор Буранов.

В Україні з'явились авто з долонями на номерних знаках: що вони означають

У прес-службі Головного сервісного центру МВС уточнили, що іменні номерні знаки з логотипом громадської організації стали своєрідним символом участі в інформаційній кампанії з протидії булінгу.

«Долоньки уже розміщено на номерних знаках представників громадської організації, а також активістів та артистів, які підтримують цю ініціативу», — додали у відомстві.