Після 30 вересня автомобілі з українською реєстрацією, які перебувають у Німеччині понад рік, повинні мати німецькі номери. Міністерство цифрових технологій і транспорту обіцяє спростити процес для українців.

Про це повідомляє видання «Новини.LIVE» із посиланням на пресслужбу Федерального міністерства цифрових технологій і транспорту Німеччини.

У Німеччині змінять порядок реєстрації українських авто

Раніше Німеччина дозволяла використовувати транспортні засоби з українськими номерними знаками на території країни без необхідності постановки на облік.

Однак, у міністерстві повідомили, що з 30 вересня поточного року транспорти, які перебувають у Німеччині більше року повинні бути зареєстровані.

«Німецька сторона з розумінням ставиться до ситуації та налаштована надати українцям можливості скористатися особливою спрощеною процедурою постановки на облік їх транспортних засобів», — зазначили у головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ.

Щоб уникнути штрафу в розмірі 70 євро (приблизно 3 200 гривень) і нарахування штрафних балів (за 8 таких у Німеччині забирають посвідчення водія) за їзду на незареєстрованому транспортному засобі, водіям слід протягом наступних 20 днів звернутися до місцевого органу реєстрації. Для цього знадобляться українське свідоцтво про реєстрацію автомобіля, номерні знаки, посвідчення особи та поліс автострахування. В окремих випадках можуть бути потрібні додаткові дозволи або сертифікати відповідності ЄС.