Автовласники, які не прагнуть експлуатувати один і той самий автомобіль десятиліттями, часто кидаються продавати їх, щойно пробіг наближається до певної психологічної позначки. Однією з них є 100 000 кілометрів. Автоексперт роз’яснив, чому сьогодні машини краще позбуватися до закінчення терміну гарантії, пише «Твоя машина».

Фахівець наголосив, що серед автолюбителів поширена думка, що після 100 000 кілометрів пробігу машина поступово перетворюється з транспортного засобу на купу металу. Причому, частково з цим згодні і виробники, які закладають у гарантію відповідний ресурс деяких вузлів і агрегатів.

У зв’язку з цим автомобілісти приходять до логічного висновку, що від автомобіля потрібно позбутися до того, як термін гарантії закінчиться і їм доведеться зіткнутися з необхідністю проведення дорогих процедур ремонту і техобслуговування. Щойно машина долає позначку в 80 000 кілометрів, власники авто починають дедалі частіше замислюватися про те, щоб не упустити шанс вигідно продати свій постарілий автомобіль.