В Ужгороді затримали 59-річного чоловіка, підозрюваного у крадіжці номерних знаків автомобілів і вимаганні грошей за їх повернення. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Закарпатської області, пише UaMotors.

Згідно з даними слідства, з 9 по 15 вересня до поліції почали надходити скарги від мешканців Ужгорода, які стали жертвами крадіжки номерних знаків. На місці події потерпілі знаходили записки, в яких зловмисник вимагав гроші за повернення знаків.

Чоловік діяв вночі в різних районах міста. Поліцейські швидко встановили його особу та затримали “на гарячому” під час спроби зняти номерні знаки з іншого автомобіля. При затриманні у нього знайшли і вилучили кілька вкрадених номерних знаків.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 357 Кримінального кодексу України (крадіжка, вимагання офіційних документів, штампів або печаток). Максимальне покарання за цією статтею – обмеження волі до 3 років.

Підозрюваному вже повідомили про обвинувачення, і він визнав свою провину. Досудове слідство триває.

Крадіжка номерних знаків з подальшим вимаганням грошей за їх повернення є відомим злочином, який в Україні не був часто зустрічався останнім часом. Зловмисники сподіваються, що водії погодяться заплатити, щоб уникнути взаємодії з поліцією.

У разі крадіжки номерних знаків необхідно терміново повідомити поліцію, оскільки затримка може призвести до використання знаків для вчинення інших злочинів. Пошук вкрадених знаків у районі місця злочину може також бути корисним, оскільки деякі злочинці ховають їх поблизу.