Hyundai є одним із автовиробників, які активно розвивають технологію водневих паливних елементів як альтернативу традиційним акумуляторним електромобілям. Південнокорейський бренд може пишатися тим, що в його асортименті є модель на водневих паливних елементах — Hyundai Nexo.

Nexo став інноваційною моделлю свого часу. Автомобіль був результатом значних інвестицій Hyundai Motor Group у створення власної системи водневого приводу. З моменту виходу Nexo на ринок минуло вже чимало часу.

Новий Hyundai Nexo 2025 нещодавно був помічений під час тестових заїздів. Шпигунські знімки свідчать про те, що прийшов час для зміни поколінь цього водневого кросовера. Розробка йде повним ходом, і до цього часу прототипи були помічені переважно в Південній Кореї.

Однак зараз автомобіль з’явився на дорогах півдня Європи, інформує UaMotors. Як і інші автовиробники, Hyundai використовує останні тижні літа для завершення важливих етапів розробки нових моделей або оновлення існуючих.

Незважаючи на щільний камуфляж прототипу, вже помітно, що Nexo отримає значне оновлення в дизайні, яке відповідатиме новій стилістиці Hyundai. Автомобіль виглядатиме більш потужно й авантюрно, подібно до нещодавніх змін у дизайні Hyundai Santa Fe.

Очікується, що нове покоління Nexo матиме покращену автономність завдяки новій, більш ефективній системі FCEV. Оновлений паливний елемент буде компактнішим та продуктивнішим, що дозволить збільшити запас ходу до понад 700 кілометрів без дозаправки. Поточна версія сертифікована на понад 650 км за циклом WLTP.

Згідно з останніми даними, офіційна презентація нового Nexo відбудеться на початку наступного року, а його комерційний запуск запланований на 2025 рік. Спершу модель з’явиться на ринку Південної Кореї, а згодом буде доступна і на інших ринках, де водневі автомобілі мають значну популярність.