Територіальний центр комплектування має право подати позов проти порушника правил військового обліку до місцевих загальних судів. Закон відводить для ТЦК 30 днів з моменту виникнення підстави для подачі такого позову.

Про це йдеться у новому законі про мобілізацію №10449, ухваленому Верховною Радою 2024 року, повідомляє видання «Новини.LIVE».

Хто позбавлятиме ухилянтів права керувати автівкою

Територіальний центр комплектування має право подавати позов на порушників правил військового обліку з вимогою обмежити таким громадянам право керувати транспортним засобом.

Новий закон про мобілізацію змінив ситуацію із цими судовими позовами — відтепер ТЦК можуть подавати позовні заяви винятково до місцевих загальних судів.

Часові рамки для позовів від ТЦК

Згідно зі змінами у законодавстві, територіальний центр комплектування має 30 днів з моменту виникнення підстави на подання позову проти ухилянта.

Якщо позов виявиться оформленим без дотримання усіх вимог, суд тимчасово залишить його без руху, надавши ТЦК ще 10 днів для виправлення ситуації й усунення усіх недоліків та неточностей.