Спортивне купе Toyota Supra отримає нову заряджену модифікацію. Для неї готують потужний двигун V8. Перші фото та відео з авто з’явилися на офіційному сайті японського автовиробника, повідомляє «Фокус».

Нова Toyota Supra з V8 не надійде в продаж. Річ у тім, що спорткар розробляють для австралійських перегонів Repco Supercars Championship. Команда Walkinshaw Andretti United почне змагатися на ньому із 2026 року та кине виклик Ford Mustang і Chevrolet Camaro, які там уже виступають і також оснащені вісімками.

Для купе Toyota Supra у спортивному підрозділі Gazoo Racing готують доопрацьований 5,0-літровий двигун з індексом 2UR-GSE. Як відомо, його встановлюють на серійні Lexus LC500, IS500 та RC F. Залежно від моделі, потужність вісімки становить від 467 до 477 сил, проте для перегонів її повинні збільшити, адже в суперників вона сягає 600 к. с.

Крім того, гоночна Toyota Supra отримає новий полегшений кузов з покращеною аеродинамікою. На перших зображеннях авто видно обвіс та велике антикрило. Також встановлені гоночні шини і боковий вихлоп.