У Києві, навіть попри відключення світла, продовжують набирати популярність електромобілі. Принаймні, попит на них зростає останні місяці — лише за серпень в столиці та області були зареєстровані більше, ніж тисяча «електричок». При цьому мешканці столиці надають перевагу хоч не новим, проте надійним автівкам, пише «Інформатор».

Про попит на електромобілі у столиці повідомляє Укравтопром. За даними асоціації, у серпні український автопарк поповнили загалом 6400 електромобілів. З них більше тисячі реєстрацій прийшлося на Київщину та столицю.

Так, за даними Укравтопрому, йдеться про 90% вживаних автівок, інші 10% — нові. У Києві в серпні зареєстрували 750 автомобілів. У Київській області водії зареєстрували ще 465 «електричок». Цікаво, що лідером серед усіх моделей є Tesla Model Y, небюджетна, але якісна автівка.

Загалом же рейтинг реєстрації електромобілів виглядає так:

  • Львівська область — 942 реєстрації;
  • Київ — 750 реєстрацій;
  • Київська область — 465 реєстрацій;
  • Волинь — 429 реєстрацій;
  • Дніпропетровська область — 422 реєстрації.

Цікаво, що іншими популярними у Києві (та й загалом в Україні) «електричками» стали Nissan Leaf, Tesla Model 3, Hyundai Kona та Volkswagen е-Golf. Загалом українці купили на 68% більше автівок, ніж у серпні минулого року.