Цей автомобіль Toyota Carina, сфотографований днями у Києві кореспондентом видання «Автоцентр», відноситься до моделі третього покоління (А60). Машина була представлена ​​у вересні 1981 року і стала останньою задньопривідною Carina.

Кузов за формою зробили більш прямокутним, з’явився точніший, рейковий рульовий механізм. Цікаво, що задня підвіска могла бути двох типів – залежна чи незалежна. Остання встановлювалася на більш потужні версії, а також на всі машини для європейського ринку.

У 1982 році до седана та 3-дверного ліфтбека/купе додався й 5-дверний універсал. Тоді ж з’явився і дизельний двигун – 1,8-літровий, у 65 к. с. Щодо бензинових агрегатів, то для Європи машини комплектувалися моторами в 1,6 л потужність 80 або 86 к. с. На місцевому ж ринку можна було замовити і перший японський турбомотор із двома розподільними валами – робочим об’ємом 1,8 л та потужністю 160 «конячок».

Популярність автомобілю принесла участь у ралі-рейді «Париж-Алжир-Дакар» 1982 року, коли Toyota Carina здобула перемогу в класі серійних автомобілів з приводом на два колеса, фінішувавши 34-ю у загальному заліку. На цих перегонах вона отримала прізвисько «Карина, що літає».

На дорогах Києва помічена іменита «літаюча» Toyota. Читайте на UKR.NET

1984 року з’явилася Сarina четвертого покоління (Т150), вже передньопривідна. Для європейського ринку машина мала назву Carina II. При цьому задньопривідна модель А60 продовжувала випускатися з кузовами седан та універсал до травня 1988 року.