Оскільки осінній сезон приносить холодну погоду, водії багатьох країн одягаються в тепліший одяг. Однак у Великій Британії носіння об’ємного або тісного пальто за кермом може призвести до значного штрафу. Згідно з правилами дорожнього руху Великобританії, одяг водія не повинен перешкоджати його здатності безпечно керувати транспортним засобом.

Якщо поліцейський вважатиме, що куртка водія обмежує його рухи, він може оштрафувати на 100 фунтів стерлінгів, що становить приблизно 5500 гривень. Однак якщо справа дійде до суду, штраф може різко зрости до 5000 фунтів стерлінгів, що еквівалентно приблизно 270 000 гривень, пише Avtosota.

Обмеження стосуються не лише пальта. Страховики також застерігають водіїв від носіння невідповідного взуття, такого як шльопанці, високі підбори, важкі черевики або тапочки з відкритою спиною, які можуть становити загрозу безпеці. Правило діє, щоб забезпечити водіям повний контроль над своїми транспортними засобами в будь-який час, мінімізуючи ризик аварій, спричинених обмежувальним одягом або неправильним взуттям.

Ці правила служать нагадуванням водіям про те, що вони повинні належним чином одягатися за кермо, особливо з настанням холодної погоди. Безпека залишається пріоритетом, і штрафи є серйозними наслідками за недотримання цих правил.