За даними «Укравтопрому», серпень 2024 року став рекордним для ринку електромобілів в Україні. Загалом український автопарк поповнили понад 6,4 тисячі авто на електротязі, що на 68% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Кияни опинилися серед лідерів за кількістю придбаних електрокарів, поступившись лише Львівщині, інформує видання life.kyiv.ua.

Лідери з продажу електромобілів

Станом на початок вересня, у Києві було придбано 750 електромобілів, що робить столицю одним із найбільших ринків для цього типу транспорту. Серед найбільш популярних моделей нових електрокарів у серпні опинилися:

  • BYD Song Plus – 174 одиниці;
  • Honda M-NV – 169 одиниць;
  • Volkswagen ID.4 – 147 одиниць.

Домінування китайських марок

Експерти звертають увагу на перенасиченість ринку китайськими моделями. У серпні 85% нових електромобілів, що поповнили український ринок, були виготовлені в Китаї. Ба більше, навіть європейські та японські бренди часто виробляються в КНР, що свідчить про стрімке зростання впливу цієї країни на ринок електротранспорту.

Переваги електромобілів у Києві

Кияни, які обирають електромобілі, не лише підтримують екологічний транспорт, а й мають змогу користуватися розвиненою інфраструктурою для зарядки електромобілів у місті. Київ активно розвиває мережу зарядних станцій, що полегшує користування електрокарами у великому місті.