У Києві перебуває близько 1,2 млн автомобілів. Крім того, у столицю щоденно приїжджають на роботу мешканці сусідніх населених пунктів, частина людей робить це на власних автівках.

Про це в етері «Громадського радіо» розповів Володимир Прокопів, заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень.

«Навіть зараз, під час повномасштабної війни, ми маємо в Києві приблизно 1,2 млн автомобілів. Це надзвичайно велика їх кількість для нашого міста, і з цим потрібно буде щось робити. Також ми розуміємо, що Київ як столиця приймає з приміських територій близько півмільйона людей, які їдуть на роботу вранці й повертаються ввечері. Було б добре, якби вони не їхали до центру Києва на власному автомобілі, а мали змогу залишити його на в’їзді в столицю та пересісти на інший вид транспорту».

За словами Прокопіва, у деяких інших столицях створюють цілі райони, куди заборонено в’їзд автомобілів старого зразка, які не мають належного сертифікату якості повітря. На думку посадовця, такі норми можна запроваджувати на адміністративному рівні.

«Було доручення щодо побудови комунальних паркінгових просторів на кожному в’їзді в місто. Для цього виконавчі органи мають виконувати доручення міського голови та Київської міської ради, і вірю, що незабаром ми це побачимо».