В окремих районах Донецької області України введено тимчасові обмеження на рух транспортних засобів і персоналу. Особливо обмеження стосуються представників громадських, благодійних та гуманітарних організацій. Тепер ці особи повинні отримати письмовий дозвіл місцевої військової адміністрації на продовження своєї діяльності в регіонах, де відбуваються активні військові дії.

Згідно з офіційними повідомленнями, обмеження стосуються районів, де тривають бойові дії, і організаціям знадобиться дозвіл для забезпечення їх безпеки під час роботи в цих зонах, пише Avtosota. Рішення покликане захистити життя та керувати дорожнім рухом в умовах загострення конфлікту. Зокрема, військовим адміністраціям доручено оцінити безпекову ситуацію та надати дозвіл, якщо вона буде визнана безпечною.

Ці обмеження є частиною більш широких заходів, включаючи евакуацію мирного населення з постраждалих районів. У зв’язку з підвищенням загрози від бойових дій наразі триває активна евакуація населених пунктів Покровського та Краматорського районів, зокрема сіл Берестки, Вовченка, Вознесенки, Дачного, Зеленівки, Зорі та інших.

Влада наголошує, що захист людського життя залишається першочерговим завданням із вжиттям усіх необхідних заходів для мінімізації ризиків для цивільних.