Зростання цін на пальне та автомобілі, поряд із падінням рівня доходів, змушує українців шукати більш економні засоби мобільності. Нерідко це відбувається в порушення чинного законодавства, що привертає увагу поліції. Юристи звернули увагу на те, що водіям у селах і райцентрах у зв’язку з цим загрожують величезні штрафи до 40 тисяч гривень, пише «Твоя машина».

Так, жителі сільської місцевості стали частіше пересідати на дешевші й економічніші, ніж автомобілі, скутери, мопеди і мотоцикли. Причому, як правило, водії не обтяжують себе реєстрацією транспортних засобів у МВС, а також отриманням водійських прав відповідної категорії.

Деякі українці взагалі впевнені, що на малолітражний двоколісний транспорт оформляти документи не потрібно. Ті ж хто порушує свідомо, часто помиляються, вважаючи, що штраф за такий проступок досі становить кілька сотень гривень. Тож у селах нелегальні скутеристи та мопедисти особливо й не ховаються.

Знаючи це, поліцейські останнім часом почали здійснювати рейди в сільську місцевість. Адже насправді сьогодні їзда без прав обійдеться водієві вже в 3 400 гривень за першого ж порушення. Якщо скутериста спіймають за кермом без прав вдруге, йому загрожує вже 40 800 гривень штрафу.