Ввечері 24 вересня 2024 року у Києві сталося ДТП на Парковій дорозі. Водій автівки Mitsubishi Lancer збив користувача орендного самокату, що, ймовірно, перетинав проїжджу частину наземним пішохідним переходом. Поліція саме оформлює ДТП, а самокатника, скоріше за все, ушпиталили до лікарні.

Про інцидент повідомляє видання «Інформатор». Він зазначив, що автівка та самокат під її колесами перебувають у кількох метрах від «зебри» надземного переходу, відтак, з великою ймовірністю, водій самокату вирішив перетнути перехід на транспортному засобі, що стало несподіванкою для водія автомобіля.

Удар мав чималу силу, через що на лобовому склі автівки залишилася чимала ум’ятина від тіла самокатника. Зараз місце ДТП огороджене «фішками», а саму аварію оформлює наряд патрульної поліції. Самого постраждалого ніде не видно — ймовірно, його ушпиталили.

Зазначимо, що в Україні самокати прирівняли до транспортних засобів. У ПДР зазначено, що їздити електросамокатами та гіроскутерами по тротуарах заборонено. На автошляхах загального користування електричний транспорт має їхати якомога правіше, також їхні водії мають користуватися шоломами та іншими засобами безпеки.