Техніка буде пофарбована у жовтий колір, як інші автобуси КП Київпастранс, матимуть таке саме інформаційне табло українського виробництва, а спеціально для київських машин турки зроблять кабіну водія, відокремлену від салона.

Перша партія новеньких автобусів Anadolu Isuzu Citiport 12 з Туреччини приїде до Києва наприкінці 2024 року, передає «Інформатор». Вона буде пофарбована у традиційний для машин Київпастрансу жовтий колір та, найімовірніше, матиме таке саме інформаційне табло українського виробництва, як інша муніципальна техніка столиці. Всього міська влада закупила 85 таких автобусів.

Візуалізацію Anadolu Isuzu Citiport 12, адаптованого до київських умов, створили ентузіасти з «Управи КПТ» — це неформальний паблік КП «Київпастранс». Тут не лише намалювали майбутні київські автобуси, а й розповіли про їхні особливості. По-перше, вся техніка буде «вдягнута» у звичну для киян ліврею жовтого кольору. По-друге, «Анадоли» матимуть повністю ізольовану від пасажирського салону кабіну водія — цю опцію на турецьких автобусах робитимуть вперше.

По-третє, усі автобуси, найімовірніше, будуть обладнані інформаційною системою українського виробництва — і скоріше за все нею стане Гранато, така, що й нині встановлюється у київських автобусах МАЗ-203, що курсують Києвом сьогодні. Бортовий номер збоку розміщуватиметься, ймовірно, за маршрутовказівником на лінії фальшвікон. А задня частина автобусів нагадуватиме ті ж таки МАЗ-203.

Самі ж автобуси, за прогнозом транспортників, приїдуть до Києва наприкінці року. На маршрут вони, щоправда, вийдуть пізніше, між прибуттям техніки та початком експлуатації пройде від кількох тижнів до місяців. А розподілять машини, кажуть в «Управі КПТ», між всіма чотирма київськими автобусними парками. За прогнозом фахівців з пабліка, пріоритетними маршрутами стануть №62, 24, 55, 109, 111, 69, 72, 119 та 114.