ДТП на Оболоні, коли вантажівка з піднятим кузовом зіткнулася з шляхопроводом, стало одним з найбільш видовищних за рік: «Інформатор» повідомив, чи сильні пошкодження отримали конструкції споруди, і що стало причиною аварії.

У вантажівки, що протаранила шляхопровід у Києві, не спрацювала сигналізація. При цьому техніка майже зруйнована — придбати нову таку ж дешевше, аніж відновлювати ту, що потрапила в ДТП. А міст на перетині вул. Богатирської та Кільцевої автодороги на столичній Оболоні постраждав, але не сильно — усі пошкодження носять чисто «косметичний» характер.

Про це розповів інфраструктурний оглядач Павло Авдокушин у Facebook. Фахівець виклав світлини шляхопроводу, який днями «випробувала на міцність» вантажівка. Він не постраждав, якщо не рахувати кілька вищербин на поздовжній балці та бічній конструкції, що тримає перила на його пішохідній частині.

«Як бачите, ззовні пошкодження мінімальні. Бо споруду будував ТОВ Мостобудівельний загін 112. При цьому вантажівка повністю розтрощена», — зазначив Павло Авдокушин у дописі.

Фахівець розповів, що йому вдалося поспілкуватись із власниками вантажівки. Ті розповіли, що авто отримало значні пошкодження внаслідок аварії: купити новий такий важковаговоз буде дешевше, аніж відновлювати старий. А водій, що потрапив у ДТП, нині перебуває в лікарні з двома зламаними хребцями й розбитою головою.

«Попередні висновки внутрішнього розслідування: не спрацювала сигналізація, яка мала гучно верещати при піднятому кузові. Чому так сталося, — з’ясовують. Може бути як поламка, так і водії інколи самі вимикають її, щоб не заважала», — зазначив Авдокушин.