Багато автовласників не здогадуються, що в баку з’являється вода, яка може призвести до утруднення запуску мотора в холодну пору року. Потрапити вона може всередину при заправці в дощову погоду, а потім перетворюється на конденсат і тривалий час накопичується. Досвідчений моторист розповів, як за допомогою звичайного спирту можна її видалити, пише Wheel News.

Вода важча за бензин, тому накопичується внизу. Саме звідти паливний насос насамперед бере паливо, але в холодну погоду вона може замерзнути і стати причиною збою в запуску ДВЗ.

Для усунення води багато хто рекомендує використовувати ацетон. Однак він досить агресивний і може розкладати відкладення в баку, які, потрапляючи в двигун, здатні завдати шкоди форсункам. Ізопропіловий спирт підходить ідеально, проте його буває складно дістати. Деякі водії рекомендують використовувати горілку, але через великий вміст води в її складі, це може тільки погіршити ситуацію.

Експерт рекомендує використати звичайний 95-відсотковий спирт. Для усунення одного літра води потрібно три літри спирту. Провести процедуру досить просто – потрібно залити літр спирту, потім заповнити бак бензином і проїхати якнайбільшу відстань. Волога випарується, повторювати процедуру можна при необхідності, ніякої шкоди двигуну це не завдасть.