Проблеми із зором не заважають водіям сідати за кермо, якщо вони відповідають медичним вимогам під час подачі документів на отримання водійських прав. Проте в деяких країнах до осіб із вадами зору застосовуються суворіші правила, інформує Avtosota.

Водії в таких країнах, як Іспанія та Польща, зазнають серйозних штрафів за водіння без прописаних окулярів або контактних лінз.

В Іспанії водії з поганим зором мають у водійських правах спеціальну відмітку про те, що вони повинні носити коригуючі лінзи під час водіння. Якщо водія зловлять за кермом без них, йому загрожує штраф у розмірі до 200 євро (9200 грн). У деяких випадках, навіть якщо водій має окуляри, його все одно можуть оштрафувати, якщо він не візьме з собою запасну пару в автомобілі.

У Польщі діють ще суворіші правила. Водіям, яких спіймають без окулярів, загрожує штраф у розмірі 1500 злотих (близько 16 000 грн), що робить цей штраф одним із найвищих у Європі за таке порушення. Ці правила підкреслюють важливість корекції зору для забезпечення безпеки дорожнього руху та запобігання можливим нещасним випадкам.

Для водіїв із вадами зору дуже важливо завжди мати при собі коригувальні лінзи під час водіння, оскільки ці правила діють, щоб сприяти безпечнішим дорогам для всіх.