Сьогодні на Житомирщині сталась дорожньо-транспортна пригода за участю транспортних засобів ГАЗ та Renault.

Патрульні, які прибули на місце автопригоди, не виявили авто Renault, яке причетне до ДТП, проте керманич був на місці. Інспектори виявили у нього ознаки алкогольного сп’яніння. Екіпажі міста отримали орієнтування на автівку, яка залишила місце автопригоди. Невдовзі, після нетривалого переслідування зупинили її під керуванням іншого водія, пасажира, що пересів за кермо, який також мав ознаки сп’яніння, повідомляє «Рупор».

Встановивши всі обстави автопригоди патрульні склали відповідні адмінматеріали. Зазначимо, що від освідування у встановленому законом порядку, водій Renault, що вчинив ДТП відмовився. У іншого — результат позитивний.

Тож винуватець ДТП отримав протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння), ст. 124 (Порушення ПДР, що стало причиною ДТП), ч. 3 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування) та постанову ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керування таким транспортним засобом) КУпАП.

Інший водій, що намагався втекти від патрульних отримав протоколи за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп‘яніння), ч. 1 ст. 122–2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), ст. 122-4 (Залишення місця дорожньо-транспортної пригоди) та постанову за 1 ст. 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) КУпАП.

Водії будьте відповідальними та дотримуйтесь ПДР!