Більшість досвідчених автомеханіків стверджують, що простий секрет допоможе вашому автомобілю проїхати до 500 тисяч кілометрів. Головне правило – це скорочення інтервалів між замінами оливи. Фахівці, які працюють з автомобілями вже багато років, упевнені: щоб двигун працював без проблем якомога довше, необхідно міняти оливу частіше, ніж рекомендує виробник, пише Avtosota.

Приклад реального життя: в автомайстернях регулярно зустрічаються автомобілі Honda і Toyota з пробігом понад 300 000 кілометрів. Деякі машини досягають позначки 400 000 кілометрів і більше. Секрет їхньої довговічності криється в регулярній заміні мастила. Майстри радять зменшити стандартні інтервали заміни оливи, рекомендовані виробником щонайменше вдвічі.

Чому це важливо? З віком машини двигун вимагає чистішої оливи, щоб уникнути накопичення відпрацьованих продуктів. Якщо міняти її занадто рідко, вона стає брудною і не може ефективно захищати рухомі частини двигуна. Це призводить до прискореного зношування, виникнення витоків, і, у гіршому випадку, двигун почне стукати або працювати з перебоями. Коли це відбувається, виправити ситуацію складно.

Багато досвідчених механіків радять міняти масло кожні 5 000 кілометрів при використанні синтетичної оливи й кожні 3 000 кілометрів для мінеральної оливи. Це просте, але важливе правило дозволить продовжити життя вашому автомобілю та уникнути багатьох дорогих проблем із двигуном у майбутньому.