Пішохідну інфраструктуру в Києві планують зробити інклюзивною. Цього року «Київавтодор» реалізує 20 безбар’єрних підходів до соціально важливих об’єктів столиці та продовжить інші роботи з впровадження фізичної доступності на дорогах міста. Про це повідомляє видання «ТиКиїв» із посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами гендиректора «Київавтодору» Олександра Федоренка, на сьогодні виконано роботи на восьми об’єктах, ще на чотирьох — тривають.

Інклюзивні перехрестя планують облаштувати на перетині вулиць Старобориспільської і Миколи Хвильового, проспекту Валерія Лобановського з вулицями Володимира Брожка та Деміївської, вулиць Вадима Гетьмана та Олекси Тихого. Зокрема, там заплановані наземні переходи, що дублюватимуть надземні або підземні.

Цього року 10 столичних об’єктів уже зробили повністю безбар’єрними. Комунальники понизили бортовий камінь на 224 переходах, побудували та відремонтували 18 пандусів, уклали понад 43 тисячі кв. м покриття тротуару з безфаскового ФЕМу.

У рамках поточних ремонтів столичних доріг заплановано понизити бортовий камінь та облаштувати тактильну навігацію на 260 пішохідних переходах.

На сьогодні відповідні роботи виконано на 191 об’єкті, — сказали у столичній адміністрації.

Голова «Київавтодору» заявив, що 2025 року комунальне підприємство продовжить облаштовувати столичні дороги так, щоб вони відповідали всім вимогам безбар’єрності.