Під час штурмових дій окупанти використовують транспортні засоби на кшталт багі та мотоциклів. Швидкі та маневрові вони мають також ще одну перевагу — спроможність подолати мінні загородження, призначені для того, щоб зупинити важку бронетехніку.

На це в ефірі марафону «Суспільне Новини» звернув увагу речник ОУВ «Хортиця» полковник Владислав Волошин, повідомляє «АрміяInform».

— Противник з резервної бази автомобільного транспорту південного округу отримав легкі автомобілі багі. Квадроцикли, мотоцикли, легкі автомобілі противник застосовує саме в таких штурмових діях, коли вони здійснюються силами невеликих груп піхоти до відділення, до десяти осіб. Ці транспортні засоби вони застосовують для того, щоб швидко перемістити піхоту на полі бою. Ця піхота швидко переміщається від свого місця виходу до наших укріплень, чіпляється там за наші укріплення і продовжує такі штурмові дії, щоб десь закріпитись. Й уже після цього підходять інші групи і ці траншеї, ці укріплення захоплюють, — сказав речник.

Він пояснив, у чому саме полягають переваги легких швидкісних маневрових транспортних засобів на полі бою.

— На полі бою є мінно-вибухові загородження, вони для того, щоб не пройшла потужна і важка техніка. Легка техніка, така як багі або мотоцикли проходять по протитанкових мінах. Тому вони застосовуються саме такі засоби, щоб подолати швидко цю певну відстань, — розтлумачив військовий.

Офіцер розповів, що наразі ворог штурмує малими піхотними групами з метою розвідки боєм, щоб потім перейти до більш активних та масованих штурмів.

— В основному це малі піхотні групи, які вдаються до розвідувально-пошукових дій. Тобто, малі групи піхоти намагаються розпочати, зав’язати бій, щоб провести розвідку, виявити наші вогневі засоби, виявити слабкі місця нашої оборони і вже потім вони готуються до того, щоб вести штурмові дії постійно. А зараз можна сказати, що це триває вже розвідка і рекогносцирування, — сказав речник ОУВ «Таврія».

При цьому засобів ураження в окупантів на Півдні не поменшало, вони не відчувають жодної нестачі боєприпасів і б’ють у напрямку позицій підрозділів Сил оборони України майже з усього наявного в російській армії озброєння.