В Україні досить популярні автомобілі з пробігом, вироблені в США. Але автолюбителі часто помиляються, викладаючи десятки тисяч доларів на машини з проблемами продуктивності та надійності, які надалі постійно спустошуватимуть гаманці власників.

Про американські автомобілі, які не слід купувати, написав GOBankingRates, інформує видання «Новини.LIVE».

Chrysler 300

Шість американських вживаних авто, від яких варто триматися якнайдалі - фото 1

Модель посіла №6 у списку Money Inc. «20 автомобілів, яких слід уникати за будь-яку ціну у 2023 році». Річ у тім, що авто відстає від конкурентів у технологіях та працює не так добре, як інші машини цього класу. При цьому воно дорожче та має проблеми з доступністю запчастин.

Buick Encore GX

Шість американських вживаних авто, від яких варто триматися якнайдалі - фото 2

Buick увійшов до списку TopSpeed «15 найненадійніших автомобільних брендів 2023 року» з прогнозованим рейтингом надійності 54 бали зі 100. А Encore GX 2023 року був названий однією з найгірших моделей для покупки. Головні проблеми авто — гальмівна та паливна системи, двигун та компоненти викидів.

Ford Explorer

Шість американських вживаних авто, від яких варто триматися якнайдалі - фото 3

Модель потрапила до антирейтингу Torque News «Найгірші автомобілі, кросовери та вантажівки 2023 року». Він має проблеми з надійністю, невтішну продуктивність та поганий інтер’єр. При цьому надто дорого коштує для звичайного 3-рядного кросовера.

Dodge Caravan

Шість американських вживаних авто, від яких варто триматися якнайдалі - фото 4

Автомобіль посів перше місце в списку Money Inc. через низьку продуктивність та паливну ефективність. Модель витрачає 9,4 л на 100 км пробігу на шосе.

Cadillac XT4 Sport

Шість американських вживаних авто, від яких варто триматися якнайдалі - фото 5

XT4 Sport потрапив до списку найгірших автомобілів Motor1. Серед головних проблем цього Cadillac — «трешовий» двигун та тісний салон.

Lincoln Aviator

Шість американських вживаних авто, від яких варто триматися якнайдалі - фото 6

Lincoln опинився у списку найненадійніших автомобілів від TopSpeed з прогнозованим рейтингом 54 бали зі 100. Найгіршими назвали моделі Aviator 2023 та 2021 років. Проблеми поширюються на весь транспортний засіб — від електроніки, приводу та підвіски до рульового керування, фарби, декоративної обробки та ущільнень.