Оболонською окружною прокуратурою м. Києва скеровано до суд обвинувальний акт відносно 40-річного чоловіка, який ошукав пенсіонера. Про це повідомляє «Магнолія-ТВ».

Досудовим розслідуванням встановлено, що 77-річному чоловіку телефоном повідомили нібито його близька знайома скоїла ДТП та для закриття кримінального провадження терміново потрібні гроші.

За грошима додому до чоловіка прийде «помічник слідчого», якому треба віддати гроші та заяву щодо не притягнення знайомої до відповідальності. Щоб пенсіонер повірив у цю історію, йому навіть дали поговорити з жінкою, яка вдавала його знайому.

Чоловік розхвилювався та віддав незнайомцю усі свої заощадження – 3 000 доларів США, проте коли зателефонував знайомій, то зрозумів, що його ошукали. Тоді він звернувся до правоохоронців.

Псевдопомічника слідчого знайшли та вилучили у нього 82 тис. гривень, які повернули потерпілому. Частину грошей чоловік вже витратив.

Згодом він розповів, що шукав підробіток в Телеграм-каналах, де йому запропонували як кур’єру з’їздити забрати гроші та документи за вказаною адресою. «Кур’єрські послуги» підозрюваного коштували 40% від суми, яку він забере.

Втім, «кур’єр» перекинув на банківську картку замовника послуг лише 5 тис. гривень з отриманих від пенсіонера 3 тисяч доларів. Решту вирішив залишити собі, ошукавши організаторів схеми.

Обвинувальний акт щодо чоловіка скеровано до суду. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років.

Досудове розслідування проводили слідчі Оболонського управління поліції м.Києва.