Комунальна корпорація «Київавтодор» за результатами тендеру замовила у ТОВ «Ростдорстрой» (RDS) капітальний ремонт 200-метрового аварійного шляхопроводу на Новокостянтинівській вулиці за 377 млн грн. Про це повідомляється в системі Prozorro, передає LIGA.net.

Міст над залізничними коліями ввели в експлуатацію у 1969 році й відтоді жодного разу капітально не ремонтували.

За результатами спеціального обстеження технічний стан шляхопроводу визнали непрацездатним, а його залишковий ресурс – вичерпаним. Через пошкоджені конструкції мостового полотна волога проникає на прогонові будови та опори споруди, через що руйнуються залізобетонні конструкції: іржавіє арматура, утворюються тріщини, відшаровується бетон. Ремонт аварійного шляхопроводу є нагальним, повідомляв Київавтодор у серпні.

Підрядник повинен побудувати нові конструкції, перильні та бар’єрні огородження, опори освітлення. Також потрібно буде відремонтувати підземні та наземні комунікації, влаштувати нове дорожнє покриття на шляхопроводі та на підходах до нього.

Роботи триватимуть 19 місяців – орієнтовно до травня 2026 року.

Новокостянтинівська – це велика вулиця, що має по три смуги руху в кожному напрямку (на шляхопроводі – по дві). Це частина важливого автомобільного маршруту, який дозволяє потрапити з північної частини міста на Поділ.

На період ремонту буде діяти тимчасова схема організації дорожнього руху.