У Києві місцевого мешканця оштрафували за паркування автомобіля в недозволеному місці та евакуювали його транспорт на штрафмайданчик. Проте 900 гривень, які чоловік сплатив, перетворились на 15 тисяч доларів, оскільки авто було пошкоджено внаслідок спуску з евакуатора.

Про це на своїй сторінці в Instagram розповів один із жителів Києва, інформує видання «Новини.LIVE».

Що сталося

«3 жовтня, об 11:23, моє авто було евакуювано по причині порушення ПРД (пункт 15.9, г: транспортний засіб зупинення на пішохідному переході або ближче 10 метрів до нього). Підтвердженням цього є наявність доказової бази про адміністративне правопорушення», — пише чоловік.

Після того, як це сталося, він одразу оплатив штраф та поїхав за вказаною у застосунку «Київ цифровий» адресою штрафмайданчика.

«Але, відповідальна особлива повідомила, що авто нема і, скоріш за все, потрібно забрати за адресою Гната Хоткевича 20-Б. По приїзду — почалось справжнє циркове шоу: представники компанії-перевірзника повідомили: «Ваш автомобіль зазнав пошкоджень внаслідок спуску с евакуатора», — йдеться у повідомленні.

Як виявилось, автомобіль власника було перевернуто на власну кришу, внаслідок чого транспорт став повністю в дефектах, розбитий та розплющений під власною вагою.

Далі після прибуття слідчо-оперативної групи, було сформовано акт фіксації правопорушення, а представники «підрядника/виконавчої особи/перевізника» сказали чоловіку звертатись до страхової компанії та вимагати компенсацію від неї.

«Інспекція з паркування — відмовилась коментувати причетність. Водій евакуатора — сьогодні продовжив роботу та якісно привозить нову авто на штрафмайданчик (евакуатор не вилучили, як і водійське посвідчення)», — зазначив власник пошкодженого авто.

Резюмуючи вищеописане, чоловік виніс висновки щодо свого портфеля досвіду. Дослівно він написав наступне:

  • всім плювати на твої проблеми, мета кожного — знайти «крайнього»;
  • поважні представники правоохороніх органів — зробили фото, посміялись, здивувались і побажали успіху (дуже важливо);
  • штраф за паркування, у розмірі 900 грн — обійшовся в 15 000 доларів плюс «геморой на рік вперед»;
  • механізм бюрократії працює на повну.

В кінці свого допису житель Києва висловив подяку за репости та зазначив, що нехай більша частина людей дізнається про реалістичний випадок втрати рухомого майна, а також тотальну відсутність справедливості або ж бажання вирішувати ситуацію.