Нові примірники Chevrolet Lacetti почали масово самозайматися в Узбекистані й виробника змусили відкликати деякі примірники.

Комітет із захисту прав споживачів (раніше Антимонопольний комітет Узбекистану) видав місцевому виробнику UzAuto Motors, який збирав Chevrolet Lacetti, терміновий припис відкликати 37 автомобілів Lacetti L-Style MT, вироблених у 2023 році, через загрозу пожежі, пише MotorCar.

Рішення було ухвалено після звернення громадянина з Каракалпакстану, чия нова Lacetti L-Style MT спалахнула всього через 5 місяців після покупки. Комітет із конкуренції підтвердив заводський дефект автомобіля, а також встановив, що аналогічні випадки спалаху було зафіксовано і в Навоійській області.

Комітет розцінив цю ситуацію як порушення прав споживачів і відкрив справу щодо UzAuto Motors та автосалону, який продавав автомобілі.

Як запобіжний засіб UzAuto Motors зобов’язано відкликати 37 автомобілів, випущених одночасно з проблемною машиною, і протягом 10 днів і провести їх технічну перевірку.

Виробництво Lacetti остаточно припинено

До речі, 26 липня 2024 року з конвеєра UzAuto Motors зійшов останній Chevrolet Lacetti/Gentra.

За весь час на заводі UzAuto Motors в Асаці випустили 487 104 екземпляра Chevrolet Lacetti.

Виробництво автомобіля Chevrolet Lacetti розпочалося у 2013 році. Якщо спочатку випускалися по 11 222 машини на рік, то 2023-го цей показник досяг 89 565 одиниць.

Тим не менш, у 2024 році було вирішено зупинити випуск Lacetti, місце якої займуть моделі Conalt та Onyx. Цьогоріч завод випустив менше 20 тисяч примірників Lacetti.