Обслуговування автомобіля потребує уваги до стану вузлів і агрегатів, а також ретельного догляду за ними. Українські водії часто не довіряють прості процедури співробітникам СТО і вважають за краще виконувати їх самі. При цьому нерідко вони роблять на перший погляд дріб’язкові, але фатальні помилки, які можуть коштувати їм десятки тисяч гривень.

Відомий блогер на ім’я Крейг з YouTube-каналу ScottishCarClan застеріг автомобілістів від однієї такої популярної помилки, що полягає в обробці гумових ременів в автомобілі засобами на кшталт WD-40, пише «Твоя машина».

Мастило часто використовують для знежирення і очищення скрипучих ременів. За словами експерта, скрип вказує на ймовірне прослизання ременя, а використання мастила лише посилить проблему.

На старих автомобілях часто буває так, що ремінь скрипить або верещить під час запуску двигуна або збільшення обертів. Це ознака того, що ремінь ослаблений або що в одному з компонентів, які він приводить, виникла несправність.

Якщо гумовий ремінь у транспортному засобі зазнає впливу занадто великої кількості знежирювального засобу або будь-якої іншої рідини на основі нафтопродуктів, він може порватися, що призведе до виходу з ладу важливих компонентів або, у випадку з ременем ГРМ, до повної відмови двигуна. Ремонт подібної несправності може коштувати десятків або навіть сотень тисяч гривень. Крейг звернув увагу, що заміна ременя коштуватиме водієві набагато дешевше.