Правоохоронці затримали у місті Біла Церква Київської області ще двох поплічників країни-агресора РФ. Зловмисники, за інформацією слідства, підпалювали автомобілі військових у столичному регіоні, які проходили реабілітацію після виконання бойових завдань на фронті.

Про це повідомили в пресслужбах ГУ СБУ Києва та Київської області та поліції Київщини, передає OBOZ.ua. Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі.

«Служба безпеки та Національна поліція затримали у м. Біла Церква ще двох поплічників країни-агресора, які підпалювали автомобілі військових у столичному регіоні», – розповіли правоохоронці.

Було встановлено, що один зі зловмисників – 42-річний безробітній містянин, який торгував синтетичними наркотиками. На співпрацю з ворогом він пішов за грошову винагороду, яку йому запропонували в інтернеті. До швидкого заробітку чоловік залучив свого квартиранта, 31-річного уродженця Донеччини. Останній кілька років тому притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжку.

Орендодавець запропонував квартиранту-переселенцю підпалити військовий автомобіль в обмін на безкоштовне проживання протягом місяця, частину від обіцяних грошей та безкоштовну дозу наркотиків. Щоб виконавець не вагався, мешканець Київщини запевнив його, що підпал погоджений з власником авто, який після цього отримає страхову виплату у разі його пошкодження.

«Організатор злочину спорядив молодика запальною сумішшю та телефоном для фіксації підпалу, а сам знаходився неподалік для спостереження. Правоохоронці затримали обох зловмисників по гарячих слідах після підпалу автомобіля, який належить військовослужбовцю одного із інженерно-саперних взводів Збройних Сил України. Боєць проходив реабілітацію після виконання бойових завдань на фронті.

Під час обшуків у помешканнях затриманих вилучено одяг, захисні рукавички та мобільні телефони, які вони використовували для координації та спілкування із замовником. Зловмисникам повідомили про підозру.