У Києві світлофори оснащують резервним живленням, щоб вони працювали під час відключень світла. Наразі вже обладнано 145 світлофорних об’єкта столиці, інформує видання «Економічні новини».

“Наше підприємство закуповує і встановлює шафи резервного живлення на світлофорні об’єкти, які підтримують його роботу до 24 годин залежно від складності такого об’єкта – кількості світлофорів на ньому та іншого периферійного обладнання. На сьогодні вже встановлено 107 шаф такого резервного живлення, до яких під’єднано 145 світлофорних об’єктів”, – начальник служби впровадження та експлуатації автоматизованої системи управління дорожнім рухом КП “Центр організації дорожнього руху” Віктор Якубовський в ефірі телеканала “Київ24“.

При цьому він зазначив, що на різних етапах закупівлі перебувають ще близько 300 шаф резервного живлення, які планують встановити найближчим часом. “Загалом у нас на балансі 738 світлофорних об’єкта. Щоб підключити всі ці об’єкти до резервного живлення, необхідно приблизно 500-550 таких шаф, тому що є світлофорні об’єкти, в яких є спільна точка живлення. Таким чином, однією шафою можна живити два, а то й більше світлофорних об’єктів”, – підсумував Якубовський.