У Києві продовжується масштабна модернізація системи дорожнього руху. Міська влада активно працює над оснащенням світлофорів резервними джерелами живлення, що дозволить їм функціонувати навіть у разі відключення електроенергії. На сьогоднішній день вже 145 світлофорних об’єктів столиці обладнано такими системами.

Про це розповів Віктор Якубовський, начальник служби впровадження та експлуатації автоматизованої системи управління дорожнім рухом КП «Центр організації дорожнього руху» в ефірі телеканалу «Київ24», передає «Хвиля».

За його словами, підприємство закуповує та встановлює шафи резервного харчування, здатні підтримувати роботу світлофорів до 24 години. Тривалість автономної роботи залежить від складності об’єкта, кількості світлофорів та іншого периферійного обладнання.

Наразі встановлено 107 шаф резервного живлення, які забезпечують безперебійну роботу 145 світлофорних об’єктів. Це значний крок уперед у забезпеченні безпеки дорожнього руху за умов можливих перебоїв з електропостачанням.

Проект не зупиняється на досягнутому. У планах міської влади – встановлення ще близько 300 шаф резервного харчування, які знаходяться на різних етапах закупівлі. Очікується, що їх буде змонтовано найближчим часом. За розрахунками фахівців, для повного покриття всіх 738 світлофорних об’єктів Києва буде потрібно приблизно 500-550 шаф, враховуючи, що одна шафа може забезпечувати живленням кілька об’єктів одночасно.