У разі порушення правил дорожнього руху та при попаданні в поле зору співробітників поліції складання протоколу буде неминучим, при цьому багато автовласників роблять низку помилок, поки співробітник служби проводить дії з оформлення. Експерти розповіли, яких із них слід уникати під час заповнення ухвали на штраф, інформує UaMotors.

Навіть якщо він водій не погоджується з порушенням, важливо не виявляти грубості при спілкуванні зі співробітниками держслужби і, тим більше, не використовувати нецензурну лексику. В іншому випадку водія можуть затримати та доставити до поліцейської дільниці.

Не варто відмовлятися підписувати протокол, оскільки це не вирішує. Натомість слід уважно вивчити інформацію, якщо є невідповідність, вказати співробітнику поліції на необхідність внесення змін. Можна записувати процедуру оформлення на мобільний телефон. Важливо обов’язково вказати, якщо не згодні із зазначеною постановою.

У жодному разі не варто писати свідчення під диктовку співробітника поліції. В іншому випадку може виникнути ситуація, коли водій підпише документ, який не відображає реального розвитку подій. При цьому також важливо перевіряти статті, за якими вказується порушення в протоколі. Іноді можуть використовуватися не на користь водія. Часто це буває, коли поворот класифікується поліцейськими як виїзд на зустрічну смугу руху. А за це передбачено суворіше покарання.