Найбільший і один із найруйнівніших за останні роки ураган «Мілтон» обрушився на американський штат Флорида і наробив багато біди місцевим жителям. На виручку їм прийшов ніхто інший, як український всюдихід SHERP, інформує «Твоя машина».

Власник місцевого автосалону Бретт Девід давно поклав око на українську техніку. Купивши собі всюдихід у модифікації N 1200, Ark 3400, яка вміщує до 22 осіб, він підозрював, що одного разу ця диво-машина стане в пригоді йому в Маямі. Щойно почався шторм, бізнесмен одразу ж стрибнув за кермо свого SHERP і кинувся на допомогу постраждалим від негоди.

На опублікованих у мережі кадрах видно, що український всюдихід легко пробирався затопленими вулицями. Він відмінно справляється з проїздом у важкодоступні місця і буксируванням техніки. У цьому йому допомагають 71-дюймові шини і 600 мм дорожнього просвіту. SHERP може пересуватися сушею зі швидкістю до 40 км/год і до 6 км/год по воді.

Девід є давнім шанувальником SHERP і навіть переконував владу Маямі закупити для потреб міста українські всюдиходи, щоб бути готовими до ситуацій на кшталт урагану «Мілтон», однак до його рекомендацій не дослухалися. У Штатах всюдихід у модифікації N 1200 коштує близько 170 000 доларів.