Експерти сходяться на думці, що прогрівати машину за температури повітря близько нуля градусів потрібно в середньому три хвилини. Фахівець зазначив, що це дасть змогу маслу краще циркулювати та змащувати деталі двигуна.

Чому це так важливо

“Однак важливо пам’ятати, що тривале прогрівання на місці не рекомендується, адже це може призвести до зношування двигуна та збільшення витрати палива. Краще почати рух повільно, даючи змогу двигуну прогрітися в процесі”, – зазначив співрозмовник СТО.

Якщо не прогрівати двигун, то це може призвести до збільшеного зношування, тому що в холодному стані олія менш в’язка і гірше змащує деталі, пише UaMotors. У морозну погоду можуть виникнути труднощі із запуском, особливо у старих автомобілів. Крім того, холодний двигун може працювати неефективно, що збільшує витрату пального і викиди.

“Якщо починати рух без прогріву двигуна, ефективність силової установки впаде, зокрема під час роботи на високих обертах. Прогрів двигуна обов’язковий у будь-яку пору року, оскільки власник автомобіля повинен забезпечити правильну подачу пального і максимальну працездатність основних систем”, – повідомив експерт.