Один із перших електромобілів на ринку Nissan Leaf незабаром повністю оновиться. Японський автоконцерн готується перетворити його з непоказного сімейного автомобіля на крутий позашляховик.

Як повідомляє OBOZ.ua із посиланням на британське видання Autoexpress, він поставлятиметься з доступною бортовою двонаправленою зарядкою, яка може знизити витрати на пальне до 50 відсотків. Технологія, яка дебютує в Leaf, які будуть збирати у Сандерленді. Перші машини з нею вийдуть на ринок у 2026 році. Потім такі ж зарядки планують встановити на на нових електромобілях Juke і Qashqai. Це є частиною плану Nissan досягти нульових викидів від свої авто до 2050 року. Leaf та інші майбутні моделі будуть продаватися зі спеціальним домашнім настінним блоком, здатним відправляти електроенергію в мережу в періоди пікового попиту, а потім поповнюватися, коли потреба спадає.

Минулого року президент та генеральний директор Nissan Макото Учіда підтвердив, що концепція бренду Chill-Out, представлена ​​ще 2021 року, стане Leaf наступного покоління. Ключовими елементами концепту Nissan Leaf Chill-Out є як плавна, округла лінія даху та майже вертикальні задні двері, а також збільшений дорожній просвіт, який очікується від кросовера SUV.

Однак форма фар трохи відрізняється від концепту, а серійний автомобіль також матиме більш загострений ніс. Фірмові риси дизайну Nissan, такі як чорні ґрати радіатора V-motion, обов’язково будуть представлені на новому Leaf. Проте в іншому він не повинен нагадувати жодну іншу модель у лінійці бренду.

Очікується, що новий Nissan Leaf базуватиметься на платформі AmpR Medium альянсу Renault-Nissan (раніше CMF-EV) – незважаючи на те, що дві компанії скоротили свою взаємодію на початку цього року. Архітектура була розроблена для максимізації переваг компонування суто електричної силової установки. Вона також служить основою для Nissan Ariya, нашого Автомобіля року 2022, а також Renault Megane E-Tech та Scenic E-Tech.

Очікується, що Leaf матиме найбільше спільного з хетчбеком Renault Megane, який живиться від електродвигуна потужністю 217 к. с. та акумулятора ємністю 60 кВт·год, який забезпечує запас ходу 450 км. Хоча, з огляду на згаданий аеродинамічний профіль нового Leaf, він може проїхати ще більше на одній зарядці.

Усередині Leaf повинен пропонувати внутрішній простір десь між Megane та Scenic і мати новітню інформаційно-розважальну систему Nissan, яка була представлена ​​в оновленому Qashqai. Вона заснована на Android Automotive OS від Google.

Вас може зацікавити:
Клієнтам великого українського банку порадили замінити карти: кого стосується
Вас може зацікавити:
Україну заполонили загадкові істоти з гігантськими хоботами, схожі на колібрі. Фото
Nissan поки не підтвердив, коли саме буде представлено або надійде в автосалони наступне покоління Leaf. За чутками виробництво має початись у 2026 році. Тоді ж новинку мають повною мірою представити публіці.

Проте уже підтверджено, що Leaf стане одним із трьох нових електромобілів, які Nissan випустить до 2026 року. Інші – це Juke наступного покоління і наступник суперміні Micra, який буде заснований на Renault 5 і стане базовою моделлю бренду.