На сьогоднішній день є ще багато машин, в комплектації яких використовується класичне гальмо стоянки з ручним управлінням. Він активується за рахунок підняття важеля із салону. При цьому є водії, які іноді забувають його деактивувати на початку руху транспортного засобу. Якими наслідками загрожує така забудькуватість розповів автомеханік, пише UaMotors.

Існує думка, що при піднятому «ручнику» автомобіль не зможе рухатися, оскільки задні колеса в цей момент заблоковані. Насправді машина може їхати, особливо якщо вона оснащена переднім приводом. З іншого боку, така їзда не пройде для автомобіля без наслідків. Якщо «ручник» затягнутий слабо, то колеса зможуть обертатися, але це загрожує швидким зносом гальмівних колодок ззаду.

Якщо ж машина оснащена переднім приводом, то при русі з піднятим гальмом стоянки підвищується навантаження на покришки. Крім цього, страждають двигун і коробка перемикання передач. Разом з цим можна буде зафіксувати втрати в динаміці та збільшену витрату палива. Що ж до механізмів гальмівної системи, їх знос у разі істотно підвищується.

У тому випадку, коли авто оснащене заднім приводом, то під час руху з піднятим «ручником» можна навіть не відчути опору. Тим не менш, це не виключає навантажень, які відчувають деталі гальмівної системи, які можуть вийти з ладу. З іншого боку, більшість машин має відповідний датчик на «прибиранні», що попереджає про активований «ручник», не помітити який досить складно.