Столичні оперативники затримали двох чоловіків, які незаконно заволоділи автівкою мешканця Деснянського району. За скоєне їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомляє «Вечірній Київ» із посиланням на поліцію Києва.

«Зловмисники заздалегідь обрали Daewoo Lanos киянина, який той припаркував біля будинку, й у вечірній час відігнали його із наміром в подальшому розібрати на запчастини», — йдеться у повідомленні.

Поліцейські вилучили транспортний засіб та повідомили фігурантам про підозру.

Як розповів начальник Деснянського управління поліції Олександр Гомон, працівники управління карного розшуку главку, оперативники територіального управління спільно з працівниками кримінального аналізу відстежили маршрут пересування автомобіля:

«Ми з’ясували, що в день крадіжки ввечері двоє чоловіків під’їхали на власному автомобілі до припаркованої автівки. Один з них зламав замок водійських дверей, сів до авто й поїхав з місця події, його спільник рушив за ним. Неподалік, у дворах вони покинули викрадений автомобіль, знявши з нього номерні знаки. Поліцейські наздогнали викрадачів та затримали їх у сусідньому районі. Встановлено, що ділки згодом хотіли перегнати транспортний засіб у інше місто та розібрати на запчастини».

Правоохоронці затримали неодноразово судимих уродженців Херсонської області 1993 та 1994 років народження у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

«Суд обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», — додав керівник підрозділу.