Зранку у четвер, 17 жовтня 2024 року, у Києві почав масово затримуватись рух тролейбусів і трамваїв. Так, у столиці не їздить за графіком 9 маршрутів тролейбусів у різних районах міста, також є проблеми з двома маршрутами трамваїв. Усі затримки сталися з технічних причин.

Про затримки в русі повідомляє «Інформатор» із посиланням на паблік у Telegram, що відстежує зміни в русі маршрутів міського транспорту Київпастрансу. Так, зранку у четвер, 17 жовтня 2024 року паблік видав вже чотири повідомлення про затримки в русі тролейбусів і трамваїв. Зокрема, через ДТП на проспекті Червоної Калини (колишній Володимира Маяковського) затримуються тролейбуси маршрутів №30, 31, 47, 50, 50к.

«Рух тролейбусів організовано до вул. Сержа Лифаря», — зазначили у пабліку Київпастрансу.

Також через ДТП затримується рух тролейбусів №12 та №45 вулицею Максимовича у напрямку ст.м. «Васильківська» у Голосіївському районі. На місце вже викликали поліцію, повідомляє Київпастранс. А рух тролейбусів у районі організували до вул. Докії Гуменної.

Крім того, затримується рух тролейбусів за маршрутами №43 та 50 по бульвару Миколи Міхновського у напрямку ст.м. «Либідська», як зазначають у «Київпастрансі», «з технічних причин». Технічні робітники вже направлені на місце, нині рух тролейбусів організували до ст.м. «Либідська» та Дарницької площі.

Зрештою, у КП «Київпастранс» зранку 17 жовтня повідомили про проблеми із затримкою руху трамваїв за маршрутами №4 та №5 на лівому березі Києва, на ст. «Милославська» у напрямку вул. Сержа Лифаря з технічних причин. Втім, вже пізніше підприємство повідомило про відновлення руху та курсування вагонів з відхиленням від графіка.