Утримання правильних інтервалу та дистанції на дорозі є запорукою безпеки руху для кожного автомобіліста. Часто українські автомобілі нехтують у цьому відношенні вимогами ПДР, що призводить до неприємних наслідків, включно з ДТП. Досвідчений автоексперт розкрив водіям один «секретний» жест, який дасть змогу уникнути проблем, пише «Твоя машина».

Якщо наступний позаду вас автомобіліст занадто близько притискається до вас, потрібно звернути його увагу на це і попросити збільшити дистанцію. Зрозуміло, зупиняти машину посеред дороги і йти говорити йому це особисто не варто. Досить просто «поморгати» стоп-сигналами.

Злегка торкнувшись кілька разів поспіль педалі гальма, ви змусите задні ліхтарі нетипово загорятися, привертаючи тим самим увагу водія ззаду. Досвідчений автомобіліст одразу зрозуміє, що від нього хочуть, і відтягнеться назад. Але навіть для новачка буде очевидним, що якщо стоп-сигнал, який попереджає про зниження швидкості автомобіля, який їде попереду, спалахує дуже часто, значить притискатися до такого авто точно не варто.