З часу трагічного ДТП, яке сталося у липні 2024 року за участю керівника підрозділу детективів Бюро економічної безпеки (БЕБ) Олександра Ткачука, жодної судово-медичної чи автотехнічної експертизи не було проведено. Нагадаємо, що 17 липня Ткачук, керуючи автомобілем Toyota Camry, здійснив наїзд на пішохода Кристіну Безрук. Внаслідок аварії жінці ампутували обидві ноги, пише «Стопкор».

Попри важкість інциденту, Ткачук досі не отримав статусу підозрюваного і не був відсторонений від посади. Він продовжує виконувати свої обов’язки в БЕБ, що викликає занепокоєння, оскільки це створює потенційні ризики тиску на слідчих, які працюють над справою. Ба більше, йому не обрано жодного запобіжного заходу.

Слідство досі не провело судово-медичної та автотехнічної експертиз, необхідних для об’єктивного розслідування справи. Водночас суд, за клопотанням слідчого, надав дозвіл на вилучення медичних документів постраждалої Кристіни Безрук. Зокрема, ухвалою передбачено вилучення оригіналів медичних карт, рентгенівських знімків, результатів МРТ та інших документів, необхідних для її лікування та подальшого оформлення статусу інваліда.

У випадку, якщо постраждала відмовиться надати оригінали документів, суд дозволив слідчим проводити обшуки з метою вилучення цих матеріалів. Це рішення викликало серйозні занепокоєння, оскільки для того, щоб жінка змогла оформити інвалідність через МСЕК, їй необхідно мати саме оригінали медичних документів.

Нагадаємо, що в день аварії Ткачук перебував за кермом Toyota Camry, яка йому не належить і не була вказана в його деклараціях. Він рухався четвертою смугою Столичного шосе, де здійснив наїзд на припаркований Dodge і пішохода Кристіну Безрук.

Відсутність експертиз та неприйняття належних заходів щодо підозрюваного викликають питання стосовно прозорості розслідування. Наразі триває розслідування, але через затягування процесу постраждала жінка залишається без необхідних для оформлення інвалідності документів, а справедливість у справі поки що не відновлена.