Автовласники нашої країни намагаються бути уважними не лише до стану дорожнього полотна, на якому часто виявляються ями, а й до швидкості руху. Останнє пов’язане швидше з великою кількістю камер на дорогах, ніж реальним бажанням дотримуватися ПДР. Представник поліції розповів у розмові з журналістами, на якому видаленні ці пристрої можуть зафіксувати перевищення швидкості, пише UaMotors.

З кожним роком кількість пристроїв автоматичної фіксації правопорушень на дорогах збільшується, при цьому штрафувати можуть за переїзд стоп-лінії, перетин суцільний, проїзд на червоний. Однак найчастіші порушення все ж таки пов’язані з перевищенням швидкісного режиму. У деяких випадках водіям можуть допомогти радар-детектори, проте фіксують не всі встановлені на дорогах камери.

Плюс тут є те, що камери здатні спрацьовувати на певній відстані. Як правило, знаки встановлюються за 150-200 метрів до комплексу фотовідеофіксації. За словами експертів, у середньому камери починають фіксувати порушення на відстані 100 м і більше від комплексу до транспортного засобу. При цьому не варто забувати, що вони спрацьовують як спереду, так і ззаду. Автовласники мають час, щоб знизити швидкість і не потрапити під порушення.