У травні Факультет інформатики НаУКМА долучився до збору Dignitas Fund на військову мобільну ремонтну майстерню. За два тижні вдалось зібрати 727 145 гривень, що майже в півтора рази перевищило першочергову ціль. Про це розповіли в Національному університеті “Києво-Могилянська академія”, інформує видання «Великий Київ».

Наразі у навчальному закладі поділитися фото із мобільної ремонтної майстерні для 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого, на створення якої пішли акумульовані кошти.

Як розповіла засновниця фонду «Dignitas», випускниця Факультету інформатики Любов Шипович, виникла проблема модернізації дронів для бойового застосування. Адже щоб дрон був ефективний на полі бою, він має бути правильно налаштований. Виконання відповідних налаштувань під час виробництва неможливе, оскільки вони залежать від безлічі факторів. Тож бойові групи роблять «замовлення» технікам безпосередньо перед використанням дронів з урахуванням всіх нюансів.

«Ці налаштування є актуальними від одного до трьох днів, далі їх потрібно знову оновлювати. Деякі підрозділи почали робити стаціонарні майстерні, але ворогові їх набагато легше вирахувати, ніж мобільні. Крім того, стаціонарні майстерні мають велику технічну базу і під час їх перевезень існує велика загроза щось загубити чи забути. Натомість, мобільні майстерні готові до роботи через 20 хвилин після передислокації», — зауважила Шипович.