У Києві правоохоронці затримали раніше судимого чоловіка, який, за інформацією слідства, у Святошинському районі обікрав машину військового. Зловмисник розбив скло авто та, зокрема, забрав із салону систему РЕБ.

Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції, пише OBOZ.ua. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як розповіли правоохоронці, днями до них звернувся військовий із повідомленням про те, що вночі в одному з дворів багатоповерхівок Святошинського району Києва невідомий обікрав його службовий автомобіль. Зловмисник забрав систему РЕБ, ноутбук, тактичне спорядження, мобільний телефон, документи та інші речі.

«Поліцейські обстежили прилеглу територію біля місця скоєння злочину, опрацювали записи з камер відеоспостереження, опитали свідків та встановили, що до крадіжки причетний 40-річний місцевий мешканець, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Правоохоронці затримали зловмисника, а під час обшуку за місцем його мешкання вилучили всі викрадені речі, які повернули власнику», – додали в поліції.

За фактом крадіжки, вчиненої в умовах воєнного стану, відкрито кримінальне провадження, а затриманому повідомили про підозру. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 300 тисяч гривень.