Мобільний застосунок Київ Цифровий поповнився новими функціями, які стануть у нагоді для водіїв. Тепер, завдяки інтерактивним сповіщенням, вони навіть із заблокованим екраном телефону не забуватимуть, що час на паркінгу спливає. Отже, не переплачуватимуть за стоянку своєї автівки.

Про нові можливості, які підвищать зручність паркування, повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Петро Оленич, пише «Інформатор». Сповіщення-попередження користувачі Києва Цифрового отримуватимуть навіть на заблокованому екрані телефону, тож не пропустять час завершення паркування. Для користувачів Android додано інтерактивні сповіщення, які дають змогу контролювати час паркування навіть при заблокованому екрані. А для користувачів iOS з’явилась функція Live Activity, що надає зручний спосіб стежити за активним паркуванням.

Для паркування за допомогою Києва Цифрового потрібно зайти в меню «Погодинне паркування» та вказати номер автівки. При цьому паркувальний майданчик визначиться за геолокацією, але його можна самостійно вибрати зі списку. Потім слід натиснути «Почати паркування», і застосунок починає рахувати час, проведений на майданчику. Щоб завершити паркування, потрібно натиснути «Завершити паркування».

Оплата за послуги паркування нараховується за першу годину, далі — за кожні пів години. Списання коштів здійснюється автоматично, коли загальна сума за погодинне паркування сягає 100 гривень. Якщо сума вийшла меншою, оплата списується 1 числа наступного місяця.