Литовські поліцейські передали мікроавтобуси київським колегам. Про це повідомили на ресурсах Національної поліції України, передає видання «Київщина24».

У зустрічі з української сторони взяли участь заступник Голова Національної поліції України Андрій Нєбитов та очільник столичної поліції Дмитро Шумейко. Посадовці зустріли литовських колег, а саме заступника Генерального комісара поліції Литви Саулюса Тамулевічуса та начальника головного Комісаріату поліції Вільнюського округу Ренальдаса Жеконіса.

Литовці передали українським правоохоронцям мікроавтобуси. Також у повідомленні зазначили, що з початку повномасштабного вторгнення Литва передала українським поліцейським гуманітарної та технічної допомоги на суму в 1,4 млн доларів.

«З самого початку війни литовці підтримують Україну, і ми готові допомагати й надалі. Ми з вами до перемоги», — зазначив Саулюс Тамулевічюс.

Андрій Нєбитов висловив вдячність литовським колегам.

«Сьогодні наші поліцейські, окрім своїх звичайних функцій, евакуюють цивільне населення, здійснюють гуманітарне розмінування та беруть участь у бойових діях, пліч-о-пліч із ЗСУ відбивають наступ росії на фронті. Міжнародна підтримка дає нам змогу протистояти силам противника. Від імені Голови Нацполіції дякую вам і всьому литовському народу за підтримку», — підкреслив начальник правління.