Київська обласна державна адміністрація (КОДА) шукає підрядника для утримання місцевих доріг. Тим часом комунальники готують дороги Києва до зими. Які зміни плануються в області та столиці й коли ми їх побачимо?

За оголошенням в електронній системі публічних закупівель Prozorro, КОДА виділила на роботи 1 мільярд 625 тисяч гривень, пише видання «ТиКиїв». За ці гроші мають провести поточний ремонт автомобільних доріг загального користування на Київщині.

Підрядник має виконати такі види робіт:

  • очищення водовідвідних канав і відновлення їх профілю;
  • спускання води для запобігання затопленням та пошкодженням доріг;
  • засипання промоїн та планування узбіч для забезпечення безпечного проїзду;
  • усунення вибоїн на дорожньому покритті різними методами, залежно від масштабу пошкоджень;
  • фарбування металевих бар’єрів безпеки для покращення видимості та їх естетичного вигляду;
  • вирівнювання та заміна опор дорожніх знаків, а також установлення нових знаків.

Частину бюджету мають ще спрямувати на забезпечення прохідності доріг під час зими: зокрема на очищення снігу, посипання доріг протиожеледними матеріалами та ліквідацію аварійних ситуацій, які можуть виникнути через погодні умови.

Також передбачене фінансування на підготовку доріг до весняно-літнього сезону, включно з оновленням дорожніх розміток та ремонтом небезпечних ділянок.

Аукціон запланований на 26 жовтня. Переможець тендеру відповідатиме за ремонт і обслуговування дорожнього покриття протягом усього 2025 року.

А що в Києві?

З початку року фахівці комунальної корпорації «Київавтодор» залили понад 380 км тріщин асфальтобетонного покриття на столичних дорогах. Повідомила про це КМДА. Наймасштабніші роботи дорожники виконали на вулиці Вадима Гетьмана, проспектах Європейського Союзу, Миколи Бажана та Лісовому.

За словами комунальників, це — пряме продовження практики останніх років із ліквідації тріщин. Латають їх за американськими технологіями з використанням плавильно-заливальних машин Crafco Super Shot 125, які були придбані у 2015 році.

Крім того, тріщини санують бітумною мастикою, тому вода не потрапляє в нижні шари дорожнього одягу. Таке «лікування» асфальтового покриття запобігає його руйнуванню та продовжує термін експлуатації до найближчих робіт із реконструкції, капітального або поточного ремонтів.

Київавтодор активно готується до осінньо-зимового періоду. Так, за минулий місяць комунальники відремонтували й повністю підготували 356 одиниць основної та додаткової спецтехніки.

Загалом в осінньо-зимовому сезоні 2024 столичні дорожники планують використовувати 553 одиниці спецтехніки. На всіх ремонтно-виробничих базах шляхово-експлуатаційних підприємств оновлюють інвентар для прибирання снігу та обробки дорожнього покриття. Також поповнюють склади посипальними матеріалами: там уже щонайменше 25 тисяч тонн солі та 38 тисяч тонн піску.