У Києві судитимуть 35-річного водія Maseratti, який у нетверезому стані скоїв наїзд на мопед. Внаслідок зіткнення керманич двоколісного отримав тілесні ушкодження, а його пасажирка загинула на місці події.

Як повідомляє видання TrueUA із посиланням на прес-службу Національної поліції України, слідчі зібрали усі докази провини водія автівки та скерували обвинувальний акт до суду.

Зауважимо, що дорожньо-транспортна пригода сталася у липні поточного року. Тоді водій автомобіля Maserati, рухаючись по проїзній частині вулиці Борщагівської у Шевченківському районі столиці під час комендантської години, протаранив мопед Zelectra.

Внаслідок зіткнення транспортних засобів 48-річна пасажирка мопеда отримала несумісні із життям травми, а 28-річний водій двоколісного транспорту був госпіталізований до лікарні із травмами. Слідчі, які прибули на місце аварії, перевірили водія автомобіля на стан сп’яніння — прилад Драгер показав 1,66 проміле.

Порушника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголосили про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, якщо вони спричинили смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України). На час досудового розслідування суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

«Загалом, за вчинення смертельної аварії кермувальнику загрожує до десяти років ув’язнення», — наголосили у поліції.