Правоохоронці підозрюють працівників Голосіївського районного територіального центру комплектації Києва підозрюють у сприянні ухиленню від мобілізації.

Про це повідомляють Офіс генпрокурора та ДБР, передає Regionews.

За даними правоохоронців, до схеми причетні троє службовців, колишній голова військово-лікарської комісії та двоє цивільних. Ексголова ВЛК вже мав підозру за аналогічні злочини, але це його не зупинило.

Шістьом фігурантам інкримінують вимагання і отримання хабарів, а також незаконне втручання в роботу інформаційних систем.

Як розповіли у ДБР, фігуранти за 8,5 тис. доларів США обіцяли допомогти з постановкою їх на облік у визначеному ТЦК та СП, видати тимчасові посвідчення та внести відповідні відомості до реєстру.

Допомагати «клієнтів допомагав цивільний чоловік, залучений до схеми.

Фігурантів затримали під час отримання другої частини хабара в сумі $4000. Загалом же під час понад 40 одночасних обшуків у них знайшли понад 1,2 млн доларів і 45 000 євро, мобільні телефони, печатки ТЦК, військові квитки і 11 авто бізнес-класу вартістю понад 100 000 доларів кожне. За даними ДБР, працівники ТЦК допомогли ухилитися від мобілізації тисячам військовозобов’язаних.